Hierontapalvelut

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen hoitomuoto, jolla hoidetaan erilaisia lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja. Klassinen hieronta soveltuu useimmille ihmisille.

Lihaksiston aineenvaihdunta tehostuu, pintaverenkierto paranee ja kipu lievittyy lihasta erilaisin ottein muokkaamalla. Hieronta antaa hyvän olon tunteen ja vähentää stressiä sekä ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta täydentää klassista hierontaa ja se soveltuu kaikille liikuntaa harrastaville hyötyliikkujasta kilpaurheilijoihin. Urheiluhieronnan tarkoitus on edistää lihasten palautumista rasituksesta, ennaltaehkäistä rasitusvammoja ja valmistaa lihas ottamaan uusi harjoitus mahdollisimman hyvin vastaan.

Säännöllinen harjoittelu kuormittaa lihaksia, niveliä ja nivelsiteitä sekä asettaa kehon toiminnoille erityisvaatimuksia. Hieronnalla voidaan nopeuttaa palautumista harjoittelukaudella ja kilpailusuorituksen jälkeen. Ennen urheilusuoritusta urheiluhierontaa käytetään lihasten aktivointiin.

Urheiluhieronnalla voidaan myös ennaltaehkäistä vammojen syntyä lisäämällä lihasten ja jänteiden elastisuutta. Ammattitaitoinen urheiluhieroja osaa valita oikeat tilanteeseen sopivat hierontatekniikat. Samalla urheiluhieroja antaa asiakkaalle ohjeita omatoimiseen lihashuoltoon, kuten esimerkiksi lihasvenyttelyihin.

Hieronta:

 • nopeuttaa palautumista
 • pienentää vammautumisriskiä
 • lisää harjoittelun tehoa
 • rentouttaa
 • lievittää kipuja

 

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta perustuu vanhaan traditioon. Nykyiseen hoitomuotoon on lisätty otteita klassisesta hieronnasta.

Hoito suoritetaan istuen ja hoitoaika on noin 40 minuuttia. Käsittely aloitetaan hartiaseudusta, josta edetään olkavarsiin, niskaan ja päähän. Myös kasvot ja korvalehdet käsitellään. Lopuksi suoritetaan energian tasapainottaminen.

Intialainen päähieronta on tehokas tapa lievittää stressiä, päänsärkyongelmia ja erilaisia jännitystiloja niskassa ja muualla kehossa. Hoito parantaa keskittymiskykyä ja tekee olon rauhalliseksi. Intialainen päähieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja elvyttää verenkiertoa pään ja hartiaseudun alueella sekä tervehdyttää hiuspohjaa.

Intialainen päähieronta on rauhallista ja rentouttavaa. Olo on hoidon jälkeen levollinen ja virkeä.

Ei hoitoa, jos sinulla on:

 • tarttuva ihosairaus, tulehdus, kuume, flunssa
 • pään alueen ihottuma
 • migreenikohtaus
 • epilepsia
 • pään vamma
 • aivoverenkiertohäiriö
 • jos lääkäri on kieltänyt tavallisen hieronnan, niin päähierontakaan ei käy

 

Shiatsu

Shiatsu on lempeä, japanilainen hoitomuoto. Hoito on tehokas, rentouttava, kokonaisvaltainen ja miellyttävä. Hoito tehdään asiakkaan ollessa futon-patjalla lattialla makuulla, kyljellään, vatsallaan ja istuen kevyet, ja joustavat vaatteet päällä. Peruskäsittelyssä käydään kehoa läpi erilaisin heilutuksin, venytyksin, hieroen, sekä energia-/meridiaanikanavistossa sijaitsevia akupisteitä, tsuboja painellen. Shiatsu tarkoittaa "sormella painelu", ja juuri niin hoito toteutuu. Hoitaja painelee peukaloilla ja kämmenillä asiakkaan ongelmakohdat kehossa, tai tekee koko vartalolle hoidon. Tarkoituksena on rentouttaa keho ja mieli samalla aktivoida sisäisen voiman kiertoa kanavissa. Kohdehoidot erilaisiin vaivoihin kuten niska-hartia käsittely, alaselän ongelmien hoito jne. ovat mahdollisia. Seitai shiatsu on monipuolinen, tehokas hoitomuoto jonka vaikutukset ulottuvat sekä puhtaasti fysiologiselle tasolle että henkiselle, mielen ja energian tasolle.

Shiatsu mm.:

 • helpottaa jännitystä, stressiä, masennusta
 • lievittää ja poistaa kipuja, kolotuksia ja lihaskireyksiä
 • rentouttaa ja virkistää
 • auttaa unettomuudessa, päänsäryissä, migreenissä
 • on tehokas kehon ja mielen tasapainottaja
 • parantaa aineenvaihduntaa, lisää ja tasapainottaa verenkiertoa.

  Shiatsulla on saatu hyviä hoitotuloksia myös mm. fibromyalgian, niska-hartian jännitystilojen, heikentyneen vastuskyvyn, ummetuksen, selkäkipujen ja ruoansulatusvaivojen hoidossa. Ennaltaehkäisevänä hoitona shiatsu on ihanteellinen koko kehon energiatasapainon ja elinvoiman ylläpitäjä. Parhaimman hyödyn shiatsuhoidosta saadakseen on hoidon jälkeisinä tunteina hyvä juoda runsaasti vettä, ottaa loppupäivän askareet rauhallisesti ja levätä hyvin alkoholia, kahvia ja muita nautintoaineita välttäen. Asiakkaan tarvitsema hoitomäärä ja toistuvuus ovat yksilöllisiä. Joillekin jo yksi kerta voi olla riittävä sysäys muutokseen, mutta kokemuksen tuomana nyrkkisääntönä voi kuitenkin todeta, että useimmiten viimeistään viiden hoitokerran sarjan jälkeen asiakas on havainnut itsessään positiivisia muutoksia. Hoidon alkuvaiheessa voisi suositella hoitoa kerran viikossa, jotta kehoa saadaan tehokkaasti aktivoitua parantamaan itse itseään. Ylläpitohoidoksi riittää useimmiten hoito kerran tai kaksi kuukaudessa. Kehoaan kuuntelemalla löytää itselleen sopivimman hoitorytmin.

 

 

Tule hierontaan ja voi hyvin